2 de juny 2010

IN PROCESS

Aquí us deixo el link del nostre blogger fet expressament per al projecte:
http://inprocesss.blogspot.com/

20 de maig 2010

Thomas Hirschhorn

Als anys 80 va treballar com artista gràfic. Formava part del grup de dissenyadors anomenats Grapus. Més tard va començar instal·lacions amb materials com cartulina, cintes, fulles, jaquetes de plàstic...

Christian Boltanski



És un artista francès i és fotograf, escultor i cineasta, conegut per les seves instal·lacions.

19 de maig 2010

Anette Message

És una artista contemporania francesa.
Es coneguda pel seu treball en instal·lacions en les que utilitza diversos materials com fotografies i dibuixos. El seu art representa una barreja de la realitat i la fantasia, i també esta vinculada amb l'art feminista.
És la parella de l'artista Christian Boltanski.

12 d’abr. 2010

"Superlative praxis", Oriol Vilanova

L'exposició de l'Oriol Vilanova era complicada i necessitaves fer una reflexió sobre el que representava. A l'entrada t'adones que la sala es força buida i el que més et crida l'atenció son els llibres del fons.
L'Oriol va recopilar els llibres del Guinnes World Record de tots els anys (des de el 1955 fins al 2010) i els habia posar en ordre, com  si fos una biblioteca. Però la seva exposició no constava només d'això. La Gloria ens va explica que habia creat una bandera -que podia ser d'un país (va dir)- amb supelatius en anglès. També hi habia uns taburets amb uns llibres que ell mateix habia editat afegint-hi tots els superlatius que podia. En una paret podiem veure unes postals enmarcades de l'home més petit del món, l'home més gran del món i la dona més peluda del món.
No em va agradar gaire l'exposició perquè em sembla pobre, però em va semblar molt curiós poder observar com evolucionaven els llibres dels Guinnes World Record: la seva portada, la forma i la grandaria.

Vinçon

La botiga Vinçon té uns aparadors molt curiosos. Estan dividits en tres apartats i cadascú té el seu estil diferent. Son curioso i em semblant molt artístics. Sobretot hi vaig veure motos: en una part hi habia direfents scooters des de la més vella a la més nova i en un altre petites motos de joguina.

http://www.vincon.com/web/img/fachada_bcn.jpg

26 de març 2010

Tavi Gevinson

Tavi Gevinson es una nena que amb nomès 13 anys a revolucionat el món de la moda. Aquesta fama se la guanyat poc o poc gràcias a internet. Fa un any va crear un blog on parlava de les seves impresions sobre la moda. A partir d'un reportatge del New York Times els principals dissenyadors del món la comencen a reclamar.
Imatge: http://blogs.20minutos.es/myfiles/quemepongo/tavi-super-fan.jpg

25 de març 2010

24 de març 2010

13 de març 2010

Autoretrat

Web + i -

Web +: Com ha web que més m’agrada he escollit la “bandeja de entradas” del gmail. Hem sembla molt útil i si hi ha algú que li costa fer servir aquestes coses és molt fàcil d’utilitzar. Pots organitzar-te com més t’agradi posant etiquetes als missatges i personalitzar-la al teu gust.


Web -: Una de les webs que no m’agrada es aquesta: http://www.logorapid.com/
Hem sembla que hi ha massa informació amuntegada i masses coses que et poden distreure de la informació que estàs buscant.

Objecte nou + vell

Objecte nou: Cada dia que vaig cap al institut puc veure una cosa cada dia diferent, cada dia nova. Els núvols. Aquests mai són iguals cada dia canvien. De forma, de color, de densitat. Canvien amb el vent que juga amb elles i se les emporta lentament i les va deforman.


Objecte vell: Molts cops m’he fixa’t que a l’estació de Sant Celoni hi ha una via, uns rails mig amagats a terra i per la vegetació. Hem sembla molt curiós com pot representar el pas del temps i l’avenç de la tecnologuia.

"Pura bellesa", John Baldessari


Juntament amb l’exposició de Rodney Graham vam poder veure aquesta altre de John Baldessari.
Vaig poder observar que utilitzava sovint la fotografia. Amb ella jugava molt amb les diferents formes geomètriques. També va fer algunes series de fotografies en moviment.

“Trying Te Roll A Hoop In A Perfect Circle” 1972 – 1973
Aquesta obra em va cridar bastant l’atenció ja que amb la forma rectangular de les fotografies intentava formar un gran cercle.

12 de març 2010

Els mons de la Coraline

El passat dia 4 de març vam anar a Barcelona per veure la pel·lícula "Els mons de la Coraline".

És una pel·lícula que succeeix entre dons mons com altres clàssics com "Alicia en el país de las maravillas" o "El mago de Oz".
La Coraline viatja a aquest altre món a travès d'una petita porta del Palau Rosa (Pink Palace), la seva nova casa. Al principi de la pel·lícula nomes pot viatjar per la nit, quan els ratolins saltaires del veí arriben a la seva habitació. Aquest altre món es com un mirall, un món invertit. Tot el que no li agrada a la Coraline en aquell altre món no existeix. Allà té tot el que en el món real no pot tenir i se sent feliç, tot i que sempre torna.

3 de març 2010

"A través del bosc", Rodney Graham

El passat dia 27 de febrer ens vam dirigir cap al MACBA. Allà vam tenir l'ocació de veure aquesta exposició de Rodney Graham que englobava tota la seva obra.

La primera sala era una cambra fosca amb una pantalla. Si te la miraves una estona a la pantalla hi podies veure un bosc, un paisatge nocturn, il·luminat per un far potent del que podria ser un helicopter. Al llarg de la seva obra podem observar diverses vegades aquest element com el centre. Més endavant la seva obra es decantava de element i pasava als llibres com a centre d'experimentació. Pel que vaig veure es centrava molt a l'enquadernació, la portada dels llibres. La presentació tenia que ser molt important per ell. Finalment podiem observar fotografies i diversos quadres pintats per ell mateix.

Com podeu imaginar, la seva obra a variat molt al llarg de la seva vida i no es conforma en avarcar només una branca de l'art.


"Dead flowers in my studio" 2009
L'obra mencionada es la que he escollit d'aquesta exposició.
Es tracta d'una fotografia, amb enquadrament vertical.
Al centre podem veure una gerra plena d'aigua amb un ram de flors pansit. Al voltan d'aquest símbol central podem observar el caos que hi ha el seu estudi (segons el títol). Pots bruts, pincells, pintura per tot arreu.

Guarderia

Tenien que enderrocar la guarderia que està al costat de la Roca Umbert i ens van proposar fer algún projecte per "acomiadar" d'alguna manera aquest edifici tant important per a moltes persones. Haviem de presentar el projecte que haviem escollir per escrit, dibuixat escamaticament i fer un pressupost dels materials necessaris.

Quan va arribar la data posada per dur a terme aquest projecte, ningú el podia fer. No eren sufienment bons, ni estaven ben presentats.


Vam tenir sort, era un dia de sol, calurós per ser desembre. Quan vam arribar a la guarderia, la majoria, no saviem que fer. Jo hem vaig dedicar a fer fotografies a la gent, mentres preparaven la "performance".
Els escénics van fer una actuació per a tothom i desprès va començar la gresca. La pintura corria amunt i avall del pati de l'escola.

Quan la cerimonia va concluir, ens vam veure tots pintats de dalt a baix.

Va ser una experiència molt... molt...
divertida
enriquidora
diferent
emotiva
bruta
riallera
preciosa

John Cage

El dia 3 de desembre vam anar al MACBA a veure l'exposició de John Cage, titulada "L'anarquia del silenci de John Cage i l'art experimental".

Al llarg de la visita guiada ens van explicar com va evolucionar la seva obra i la seva forma de pensar i actuar. No va ser gaire reconegut, pel fet que la gent no entenia la seva obra, però sense saber-ho va canviar el curs de la música i el seu estil. Amb l'anomenat "piano preparat" va crear una dinamica de so que va ser la font d'inspiraciño per a molts altres. Vam passar també per l'època del silenci on va crear una obra musical titulada "4' 33''", el temps que duraba el silenci. La seva ideologia era la de no posar barreres ni regles a res així que aquesta obre va anar evolucionant fins al punt que podia durar els temps que els músics volguessin. Més endavant vam veure l'etapa de l'atzar, on utilitzava técniques d'atzar simples i complexes crean tota mena de composicions musicals. Cage va voler que la gent sapigués de la seva obra i es va presentar a un programa de televisió on va presentar una de les seves peces musicals.

Al finalitzar l'exposició, el guia, ens va animar a participar en una mena d'experiment musical. Cadascú feia sorolls amb objectes o amb el cos i una màquina ho recopilava. Aquesta màquina reproduia els sons en bucle crean una curiosa melodia. Va ser divertit.